Het grote illustratie boek

Op dinsdag 13 februari heeft illustrator Agnes den Hartogh in alle groepen een gastles verzorgd rondom illustreren. Wat is dat eigenlijk? Wat doe je dan en hoe kun je het doen?

Na het praten over illustreren zijn alle kinderen aan het werk gegaan.

U had vast al gehoord dat alle kinderen nog voor de kerstvakantie in ‘de bibliotheek het Spui’ een boek mochten uitzoeken.

Voor de opening van de ‘bibliotheek op school (BOS) Grote Markt’, die op 15 maart zal plaatsvinden, maken we  ‘het grote illustratie boek’. Iedere groep heeft  een eigen techniek uitgelegd gekregen en de kinderen hebben bij hun zelf uitgezochte tekst uit hun boek een illustratie gemaakt. Deze zullen gebundeld worden en tentoongesteld. Dit boek krijgt een mooie plaats op school. Daarnaast zullen in het kader van het project ‘Lezen is leuk’ leesactiviteiten aangeboden worden in alle groepen.

Om u alvast een kijkje te laten nemen hoe hard er is gewerkt hier een aantal foto’s. Veel meer zal met u gedeeld worden rondom de opening van de BOS Grote Markt.