Opening Bibliotheek Grote Markt

Vandaag was het dan zover, onze Bibliotheek Grote Markt is geopend!  Mevrouw Elliot verrichtte samen met leerlingen van de Frans Naereboutschool en de Ichtusschool de openingshandeling. Dit deden zij door boeken te plaatsen in een nieuwe boekenkast. Maar pas nadat Marileen van Wijnen, van de ZB, een mooi verhaal had voorgelezen én Sjef Hermans, muziekspecialist van Archipel, met de kinderen ons bieblied had gezongen. We zongen (op de melodie van Dronken Zeeman)

Onze bieb is geweldig!

Kom op! Lekker lezen!   In de bieb daar moet je wezen      Je raakt er nooit uitgelezen      Tsjonge wat een boeken!

Voor de hele tekst van het door Sjef Hermans gemaakte bieblied, klik hier

Agnes den Hartogh had in de aanloop naar deze opening lessen illustreren gegeven. Zij was aanwezig om het grote Frans Naerebout boek te laten zien, gemaakt door alle kinderen van onze school. Dit boek krijgt een heel mooi plekje op school waar we regelmatig in kunnen blijven kijken en lezen over de lievelingsboeken van onze kinderen. Ook de kinderen van Koraal hadden een groot boek gemaakt en de kinderen van de Ichtusschool zijn het aan het maken.

Mooi is dat het een bibliotheek is  voor alle leerlingen van de scholen én peuterspeelzaal Koraal.

Omdat we meedoen aan het project ‘Lezen is leuk’ hebben we extra geld gekregen om de bibliotheek in te richten en boeken aan te schaffen. Daarnaast krijgen onze kinderen binnenkort allemaal een boekenbon waar ze een mooi boek van kunnen kopen voor thuis. De informatie hierover krijgen de kinderen en ouders binnenkort.

De foto’s van de opening staan hier.