Frans Naereboutprijzen

Frans Naerebout is een bekende naam uit de historie van Vlissingen. De Vlissingse visser en loods van de Verenigde Oost-Indische Compagnie verwierf in de achttiende eeuw zijn faam als mensenredder. met gevaar voor  eigen leven wist hij talloze schipbreukelingen van de dood te redden. De gemeente Vlissingen heeft haar prijs voor vrijwilligerswerk naar hem vernoemd als symbool voor inzet, betrokkenheid en voorbeeldfunctie voor vrijwilligers.
De Frans Naereboutprijs wordt elke twee jaar uitgereikt. Dit jaar was de uitreiking erg bijzonder, omdat 2018 het 200ste sterfjaar van Frans Naerebout is.
De naamgever van onze school heeft voor Vlissingen veel betekend. Als kunst- en cultuurschool en binnen ons muziekproject “meer muziek in de klas” hebben we de samenwerking gezocht met het Scheldeloodsenkoor en de gemeente Vlissingen en werkten we graag mee aan de uitreiking van de Frans Naereboutprijs van de gemeente Vlissingen. Ons Frans Naereboutkoor, met leerlingen van groep 1 t/m 8, hebben, onder leiding van Sjef Hermans, samen met het Scheldeloodsenkoor opgetreden in de Sint Jacobskerk.
Op vrijdagavond 7 december werden de prijzen uitgereikt aan de vrijwilligers van het MuZEEum, mevrouw Stroo Goedhart en Claudia van de Ketterij. Van harte gefeliciteerd!
Iedereen die aanwezig was heeft kunnen genieten van een prachtige avond. Foto’s en filmpjes van deze avond kunt u hier zien.