Weerbaarheidslessen

Afgelopen week hadden alle kinderen de laatste les, dit schooljaar,van de weerbaarheidstrainingen gegeven door Pim Mulder. Alle leerlingen van de Frans Naereboutschool hebben deze lessen gevolgd.

In de trainingen leren kinderen hun grenzen te herkennen en op een effectieve manier te bewaken.

Het betekent dat jij leert om voor jezelf op te komen. Vind jij het lastig om “Stop! Hou op” te zeggen tegen een ander kind dat niet aardig is voor jou? Dan ga je dit oefenen in de training. Je leert dan om dit op zo’n manier te zeggen, dat een ander jou ook gelooft. Dus… niet héél boos. Of… heel verlegen. Maar met overtuiging. Op een goede manier voor jezelf opkomen, dat kun je vaak niet in één keer. Als je het vaker doet, word je er beter in. Daarom oefen je dit in een groep. Samen met je klasgenoten. En zullen deze lessen ook volgend schooljaar weer worden gegeven.