Opnames les Slag om de Schelde

Dit jaar is de herdenking van 75 jaar Slag om de Schelde. De Stichting Frans Naerebout Culturele Activiteiten heeft door juf Marije een lesbrief laten maken voor de scholen,  waar ook onze leerkrachten graag gebruik van maken. Groep 7/8 heeft deze week bezoek gehad van een filmgroep van omroep Zeeland. Zij hebben opnames gemaakt tijdens een les van juf Nadine over het bombardement op Westkapelle. De kinderen waren onder de indruk van de verhalen van ooggetuigen. Hoe zou het zijn als je dit zelf mee zou maken? Wat heeft zich afgespeeld in Westkapelle en wat waren de gevolgen?  Na een gesprek hierover zijn de kinderen zelf aan de slag gegaan met keuzeopdrachten; het maken van een bericht in morsecode, een dagboekverslag vanuit het perspectief van een ooggetuige, het schrijven van een verhaal of het ontwerpen van een pamflet. Tijdens het werken werden Wim Meulmeester, bestuurslid van de stichting, en juf Nadine geïnterviewd door een verslaggever van omroep Zeeland. Daarna werden Sem en Elisa geïnterviewd. Naast het leren over de Slag om de Schelde hebben we meteen geleerd hoe filmopnamen en interviews gedaan worden. Eind oktober zal het resultaat te horen, omroep Zeeland radio, én te zien, omroep Zeeland TV, zijn in een uitzending over de Slag om de Schelde. U hoort natuurlijk nog wanneer de uitzending zal zijn.

U kunt hier de foto’s bekijken.