Het geluksmoment van Marijn en meneer Cor

Met onze school  ging Marijn  kerstkaarten bezorgen bij WVO Zorg, waar hij meneer Cor tegenkwam. Tijdens het rondbrengen van de kaarten liep meneer Cor mee over de gangen waar hij eigenlijk niet mocht komen. Hij werd met de lift teruggebracht naar zijn woning. “Die kerstkaart hangt nog steeds boven zijn bed”.

Marijn was onder de indruk van de ouderen die hij zag en het contact wat hij had met meneer Cor. Hij vroeg of hij  vaker langs mocht komen.  School heeft contact opgenomen met Scheldehof, de familie van meneer Cor en de ouders van Marijn. Vanaf januari 2019 gaat Marijn iedere 2 weken één keer. Marijn gaat wanneer het uitkomt. Druk met school, huiswerk en voetbal. “Ik hoef me zelfs niet meer aan te melden bij de balie. Ik moet onderweg naar meneer Cor 2 codes invoeren om de deuren te openen, het is goed beveiligd.”

Marijn en meneer Cor zijn allebei fan van Feyenoord. “We gaan altijd over Feyenoord praten en we zingen heel vaak het clublied, hij vraagt steeds aan voorbijgangers waar het voetbalveld is en hij heeft zelfs Feyenoord deo en Feyenoord Shampoo.”

Meneer Cor is dementerend. “Iedere keer als ik langskom is hij vergeten wie ik ben.” Iedereen met dementie is anders dus ook de omgang is verschillend, dat is soms even schakelen, aldus Marijn. “Maar ik blijf het leuk vinden ook al zegt hij vaak hetzelfde”.

“Hij zegt altijd: ‘als je elke dag langskomt zou ik dat zo leuk vinden’. Als ik elke dag kon en ik had geen huiswerk, zou ik het zeker doen. Met meneer Cor is het altijd gezellig.”

Dit bijzondere verhaal is onlangs vastgelegd in deze korte film.

En natuurlijk maken we ook dit jaar weer kerstkaarten en zullen die met leerlingen bezorgen in Scheldehof.