Bezoek Rijksmuseum Amsterdam

Verslag Rijksmuseum.

Er waren drie groepen. Hugo de Groot, Nova Zembla en de Nachtwacht. In de klas hebben we hier al flink over gewerkt.

Hugo de Groot

De groep Hugo de Groot heeft dit allemaal gedaan:

De groep Hugo de Groot ging in een kist. In de kist zat een trap maar die trap was heel smal.Je maakte een soort van mee wat Hugo de Groot mee maakte toen hij twee uur in een kist moest zitten. Je hoorde de mensen praten en de kist die schudde. En we zagen het zwaard waar Johan van Oldenbarneveld door de Beul mee is onthoofd.

 

De nachtwacht

De nachtwacht groep heeft dit die dag gedaan:

Ze gingen door een spiegel die je kon opendoen al een deur. Je kwam in een kleine ruimte waar je op een ronde bank ging zitten die je kon ronddraaien. Je keek in de blik van Rembrandt van Rijn.

 

Nova Zembla   

De groep Nova Zembla heeft dit gedaan:

De groep ging in het behouden huis en je voelde de kou. Als je naar het vuur in de open haard blies ging het uit. Je hoorde geluiden en het was echt heel koud. En er lagen gelukkig dekens. Eerst begon onze begeleider met het verhaal van Nova Zembla. De begeleider drukte op een knop waardoor er uit de speakers een verhaal begon. De klok die eigenlijk voor de Chinese koning was maar die op dat moment voor eigen gebruik gebruikt werd om de tijd te zien omdat je door de de planken kon je niet zien hoe laat het is. Eerst gingen de panken schudden de mannen in de tijd dachten dat een bemanningslid de schoorsteen eraf haalde maar dat was het niet het was een ijsbeer die probeerde het huis in te komen vanwege het eten dat ze aan het koken waren. En dat was gebakken poolcirkel. Er was ook nog een stoombad zelf gemaakt van de planken van het schip! Daarna gingen we ons voorbereiden op het toneelstuk.                                                                                                             

Uiteindelijk hebben we de toneelstukken opgevoerd. Volgens mij vond iedereen het wel heel erg leuk. We hebben er met z´n allen een hele leuke dag er van gemaakt.

Geschreven door: Emma,Marijn en Moïse.