Muziekplezier op de Frans Naereboutschool

In februari hebben kinderen van groep 3 tot en met 8 kunnen genieten van een naschools aanbod muziek. Tijdens een drietal lessen konden zij kennis maken met verschillende blaasinstrumenten. We hebben als school de samenwerking gezocht met de Zeeuwse muziekschool en de Koninklijke Harmonie Ons Genoegen. Elsemieke heeft de leerlingen per les iets verteld over de blaasinstrumenten waarna de leerlingen zelf aan de slag gingen. Hoe krijg je geluid uit het blaasinstrument? Al heel snel lukte het de kinderen dat voor elkaar te krijgen waarna ze leerden een melodie te spelen. Wat een klanken waren er te horen in de school!

Mooi om te zien dat hierdoor kinderen geïnspireerd raakten en sommigen overwegen via de muziekschool of de vereniging gebruik te gaan maken van muzieklessen.