1 Created with Sketch.

Schooltijden en pauzes

Sinds dit schooljaar werken wij met een 5 gelijke dagen model (continurooster). Dit betekent dat de kinderen iedere dag tot 14.00 uur school hebben, met uitzondering van groep 1/2 op de vrijdagmiddag.

Groep 1/2 :

maandag t/m donderdag   van 8.30 tot 14.00 uur

vrijdag                                    van 8.30 tot 12.00 uur

Groep 3 t/m 8 :

maandag t/m vrijdag          van 8.30 tot 14.00 uur

De kinderen van groep 1/2 mogen 10 minuten voor aanvang van de lessen naar binnen. Vanaf dat moment zijn er leerkrachten op het plein. De bel gaat 5 minuten voor aanvang van de lessen.

Lunchpauze

Wij eten met alle kinderen in de eigen groep onder begeleiding van hun eigen leerkracht. Groep 1 t/m 4 start met eten om 11.45 en gaat om 12.00 uur even een frisse neus halen. Groep 5 t/m 8 start met het halen van een frisse neus om 11.45 en gaat om 12.00 uur eten.

We hebben met elkaar goede afspraken gemaakt:

Hygiëne

• Kinderen nemen hun eigen theedoek mee: kan gebruikt worden als placemat, kruimeltjes in de prullenbak, daarna als poetsdoek om de tafeltjes schoon te maken.
• Koelkasten: er zijn koelkasten aanwezig. Indien wenselijk kan er gebruik gemaakt worden van een koelkast beneden of boven.

Gezond gedrag

De school vindt gezond eten en drinken belangrijk. Naast dat we op woensdag een fruitdag hebben verzoeken we u uw kind een gezonde lunch mee te geven. Dit betekent geen snoep, hooguit een dropje, mondverfrisser of een kauwgompje, (een) boterham(men), iets gezonds te drinken (melk, sap, water) en misschien een stukje fruit.

Regels

Bij gezamenlijk eten horen gedragsregels. We stellen als school een aantal gezamenlijke regels. Ieder leerkracht kan daar – wanneer daar aanleiding voor is – regels aan toevoegen. In principe volstaan de geldende hoofdregels van de school.

De regels bij het eten:

• Als er kinderen in de groep zijn die willen bidden, dan houdt de groep een moment stilte.
• Een gezamenlijke start op teken van de leerkracht
• Niet van je plaats tijdens het eten.
• Opruimen en schoonmaken van je tafelgroep: ieder ruimt zijn eigen spullen op. De klassendienst controleert of dit gebeurd is.
• Daar waar sprake is van allergieën worden aanvullende afspraken gemaakt met betrokkenen.